Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Autói

2009.04.18

Lexus RX Hybrid SUV

Vanessa nemrégiben kapott/vett egy új autót, egy Lexus RX Hybrid SUV-ot. Mint a nevéből is kiderült, ez egy hybrid meghajtású autó, szóval környezetbarát ^^ Azt sajna még -kihangsúlyoznám: még- nem tudni, hogy kitől kapta, vagy ő vette-e az autót :S Deh most egy kicsi a kocsiról:

Az új Lexus 400h bátor és határozott lépés a jövő intelligens és nagy teljesítményű autózása felé. Feloldja a korszakos paradoxont, és nagy teljesítményű autót ad kis fogyasztással és alacsony emissziós értékekkel. V6-os benzinmotorját két elektromotor egészíti ki, amelyek együtt érik el a meghökkentően sima futást, a V8-tól elvárható erőt és a kezelhetőséget. Miközben a motorok oroszlánrészt vállalnak e nagy teljesítmény leadásában, egy sokkal kisebb autóra jellemző fogyasztási és emissziós szintek elérését is biztosítják. Egészen mostanáig kompromisszumokra kényszerültek a hibrid meghajtású járművek tulajdonosai, hiszen egyik ilyen jármű sem volt képes igazán kiemelkedő teljesítményre és gyorsulásra. Az új RX400h bemutatásával azonban nyugodtan elfelejthetjük ezeket a megalkuvásokat! A Lexus saját fejlesztésű hibrid meghajtási rendszere ugyanis végre képes azt a vezetési élményt és praktikumot nyújtani, ami egy luxusterepjárótól joggal elvárható. Sőt, még sokkal többet is...

Audi S4 Cabrio

Nessa első autója egy Audi S4 Cabrio volt, amit a 19. születésnapjára kapott a családjától :) Gondolom arra már mindenki rájött -a képek, és a nevéből ítélve-, hogy ez egy gyönyörű, lehajtható tetejű autó (amiket én idáááádok)! Nessa még a mai napig is furikázik ezzel az autóval, szóval nem feledkezett meg erről sem ^^ És most egy tudjunk meg többet erről az autóról:

Az Audi S4 premierje a Párizsi Autószalonon lesz, ahol a németek csodafegyvere gondoskodik némi feltűnésről. Az Audi S4-ben 4,2 literes, V8-as motor dolgozik. Két karosszériaváltozatban, limuzinként és kombiként is megvásárolható lesz az Audi S4-es.

Az S4 külső megjelenése nagyon visszafogott. A széria A4-hez viszonyítva plusz a nagyobb levegő belépőt kínáló, alsó felén is színre fújt lökhárító, a titánszínű belső házzal ellátott xenon fényszóró és a polírozott alumínium külső tükör. Oldalanként egy kipufogó van, a limuzin csomagtartó fedelére pedig egy alig látszó spoilert szereltek.
Az utasteret is a visszafogott csinosítás jellemzi. A Recaro ülések elektromosan állíthatók, a háromküllős sportkormányon olvasható az "S4" embléma, a középkonzol díszítése fémes. Az Audi S4-es 2003 tavaszától kerül piacra. Ára Németországban 52 ezer euró körül (13 millió forint) lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.